Türkiye'de en yaygın kullanılan 10 şifre açıklandı eğer güvenlik hakkında pek bilginiz yoksa şimdi şifrenizi görebilirsiniz fakat üzülmek yok çünkü konunun sonunda nasıl şifreler oluşturmanız gerektiğini açıklayacağım.
En Yaygın 10 Şifre:
>> 123456
>> 123456789
>> 12345
>> password
>> 12345678
>> 1234567
>> 1234567
>> sanane
>> 1234567890
>> galatasaray
>> asdasd
Güvenilir Şifre Nasıl Oluşturulur:
Dostlar eğer iyi bir siber güvenlik uzmanı olmak istiyorsanız güvenilir bir şifreye sahip olmanız gerekmekte.
Normal bir insan bile olsanız şifreniz güvenilir olmalı çünkü gelişen teknoloji ile artık sosyal medya hesaplarımızda çok fazla kişisel bilgi var ve bunların başkalarının eline geçmesini istemeyiz değil mi?
Güçlü şifre oluşturmak aslında basit fakat bir yere yazmaz iseniz unutursunuz ve sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ayrıca bu şifrelerinizi telefonlarınızın not defterinde tutmanızı kesinlikle önermem telefonunuza girebilecek bir virüs sonucunda kötü anlar yaşayabilirsiniz haha:
Neyse çok uzattım fakat bunları söylemeliydim çünkü bilgi paylaştıkça yayılır
.
Güvenilir Şifrede (*,=,+,-,!,.) gibi şekillerin olması önemlidir eğer bir "bfa" saldırısı gerçekleşirse bu bizim minik hackerı mızın zorluk çekmesini sağlar.
Örnek Şifre:
BsaUÇ!-.@QR bunun gibi şifreler biraz daha güvenli olabilir.
En Yaygın 10 Şifre:
>> 123456
>> 123456789
>> 12345
>> password
>> 12345678
>> 1234567
>> 1234567
>> sanane
>> 1234567890
>> galatasaray
>> asdasd
Güvenilir Şifre Nasıl Oluşturulur:
Dostlar eğer iyi bir siber güvenlik uzmanı olmak istiyorsanız güvenilir bir şifreye sahip olmanız gerekmekte.
Normal bir insan bile olsanız şifreniz güvenilir olmalı çünkü gelişen teknoloji ile artık sosyal medya hesaplarımızda çok fazla kişisel bilgi var ve bunların başkalarının eline geçmesini istemeyiz değil mi?
Güçlü şifre oluşturmak aslında basit fakat bir yere yazmaz iseniz unutursunuz ve sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ayrıca bu şifrelerinizi telefonlarınızın not defterinde tutmanızı kesinlikle önermem telefonunuza girebilecek bir virüs sonucunda kötü anlar yaşayabilirsiniz haha:
Neyse çok uzattım fakat bunları söylemeliydim çünkü bilgi paylaştıkça yayılır
Güvenilir Şifrede (*,=,+,-,!,.) gibi şekillerin olması önemlidir eğer bir "bfa" saldırısı gerçekleşirse bu bizim minik hackerı mızın zorluk çekmesini sağlar.
Örnek Şifre:
BsaUÇ!-.@QR bunun gibi şifreler biraz daha güvenli olabilir.